Kurs, foredrag og presentasjoner 2023

Foredrag

Dag Ulseth, omviser DNO&BScenografi gjennom historien
Rune Klungland, konstruktør DNSForedrag om konstruksjonen og byggingen av scenografien til Lazarus 
Lars Tellnes, forsker NORSUSScenografiens CO2-avtrykk

Kurs

Rune Klungland, konstruktør DNSHvordan løse en scenografi? 
Sven Undheim, metallarbeider DNO&BSmikurs, 7 timer, Metallverksted DNO&B, max. 6 stk.
NNAirbrush

Presentasjoner

Om lærlingerPrat om lærlinger med møbelsnekkerlærling og lærlingansvarlig på DNO&B
Tora Zwart, SHIFTITPresenterer Shiftit sine sider, og fase to av Shiftit: å få et fysisk lokale til oppbevaring av materialer.

Foredragsholdere

Dag Ulseth

Dag Bernhard Ulseth er teaterviter og dramapedagog, med særlig interesse for teaterarkitektur og kunsthistorie. Han er utdannet fra NTNU i Trondheim, og jobber i dag som omviser ved Den Norske Opera & Ballett. I tillegg holder han jevnlig foredrag om opera og operahistorie, og har skrevet mange tekster for Operaens ulike publikasjoner og plattformer. 

Rune Klungland

Rune Klungland jobber som konstruktør ved Den Nationale Scene i Bergen og har en bred designfaglig bakgrunn.  Med en bachelorgrad innen møbel- og produktdesign, så vel som en ingeniørgrad innen produksjonsteknikk, har han kompetanse innen både de kreative og tekniske aspektene av design. I tillegg til å ha jobbet med egne prosjekter innen grafisk- og produktdesign har han blant annet jobbet som designingeniør innen oljenæringen, hvor han utarbeidet mekaniske konstruksjoner for bruk under vann (subsea). Med tilleggsutdanning som pedagog har han har også jobbet som programleder for studiene Teknisk design og Digital Prototyping hos en av landets største fagskoler, Noroff.

Sven Undheim

Sven Undheim er utdannet ved KHiO på avdeling for metall- og smykkekunst der han gikk ut med en Master of Fine Arts. Han har svennebrev som smed. Sven har jobbet som metallarbeider ved Den Norske Opera & Ballett siden 2018. Han har også et eget verksted på Nesodden der han har drevet sitt eget foretak siden 2014.

Scroll to Top